Γνωριμία μαθητών/-τριών Δημοτικών Σχολείων της ΠΕ Αχαΐας με το Ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας (2).

Σε συνέχεια της δράσης εκπαιδευτικών επισκέψεων γνωριμίας με το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας εκατόν εξήντα (160) περίπου μαθητές από τέσσερα (4) Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (8ο, 26ο Δ.Σ. Πατρών, 2ο Δ.Σ. Παραλίας Πατρών και Δ.Σ. Κάτω Καστριτσίου) είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας κατά την εβδομάδα 10 – 14 Φεβρουαρίου 2020.

Η δράση, που εντάσσεται στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων γνωριμίας μαθητών Δημοτικών Σχολείων με Ολυμπιακά αθλήματα που διοργανώνουν οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α.) της ΠΕ Αχαΐας, αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης δράσης που είχε πραγματοποιηθεί τον μήνα Ιανουάριο, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων συμμετοχής των σχολείων και υλοποιήθηκε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους τοξοβολίας των σωματείων στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο καθώς και στους αντίστοιχους χώρους στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος».

Αρχικά οι μαθητές παρακολούθησαν μια θεωρητική παρουσίαση του αθλήματος από τους Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α. και στην συνέχεια οι προπονητές τοξοβολίας κ. Κάζουρας Παναγιώτης (Πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Ν.Δ. Ελλάδος) και κ. Μαρκουίζος Δημήτριος τους έδωσαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στην πράξη.

Καθώς η δράση άρεσε πολύ στα παιδιά και το ενδιαφέρον συμμετοχής των σχολείων είναι μεγάλο αναμένεται να υπάρξει συνέχεια…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...