Γνωριμία μαθητών/-τριών Δημοτικών Σχολείων της ΠΕ Αχαΐας με το Ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας.

Διακόσιοι (200) περίπου μαθητές από έξι (6) δημοτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (15ο, 34ο, 39ο, 44ο, 54ο και 56ο Δ.Σ. Πατρών) είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το Ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας κατά την εβδομάδα 20 – 24 Ιανουαρίου 2020.

Η δράση, που εντάσσεται στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων γνωριμίας μαθητών Δημοτικών Σχολείων με ολυμπιακά αθλήματα που διοργανώνουν οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού (Y.Φ.Α.ΣΧ.Α.) της ΠΕ Αχαΐας, είναι η δεύτερη στη σειρά, καθώς τον μήνα Δεκέμβριο είχε προηγηθεί αντίστοιχη για το ολυμπιακό άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Πινγκ – Πονγκ) και πραγματοποιήθηκε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους τοξοβολίας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και τους αντίστοιχους χώρους στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος».

Οι προπονητές τοξοβολίας κ. Κάζουρας Παναγιώτης (Πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Ν.Δ. Ελλάδος) και κ. Μαρκουίζος Δημήτριος πραγματοποίησαν μια μικρή παρουσίαση του αθλήματος στους μαθητές και στην συνέχεια τους έδωσαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν στην πράξη.

Στην δραστηριότητα της τελευταίας ημέρας έδωσε το παρών και η κα. Πλακούδα Κατερίνα, προπονήτρια και διεθνής κριτής τοξοβολίας με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες.

Η δράση άρεσε πολύ στα παιδιά και, καθώς υπήρχε και μεγάλος αριθμός δηλώσεων συμμετοχής σχολείων που δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί, θα επαναληφθεί μελλοντικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...