Εργαστήρια Δεξιοτήτων – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Aσφάλεια στη θάλασσα, στα θαλάσσια σπορ και στο κολυμβητήριο» του SafeWaterSports.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του SafeWaterSports «Aσφάλεια στη θάλασσα, στα θαλάσσια σπορ και στο κολυμβητήριο» έχει ενταχθεί επίσημα στα ”Εργαστήρια Δεξιοτήτων” του Υπουργείου Παιδείας στην ενότητα Ζω καλύτερα – Ευ Ζην (Δημοτικό) – Αυτομέριμνα, Ασφάλεια και Πρόληψη, Οδική ασφάλεια.

Το πρόγραμμα το οποίο προσφέρεται για τη Β’, Γ’, Δ’και ΣΤ’Δημοτικού, συνοδεύεται από βιβλία και ειδικό εγχειρίδιο για τον μαθητή και τον δάσκαλο αντίστοιχα.

• Β’ Δημοτικού https://bit.ly/2FHEoHO

• Γ’ Δημοτικού https://bit.ly/3mQsDj1

• Δ’ Δημοτικού https://bit.ly/3mHpbqx

• Στ’ Δημοτικού https://bit.ly/3hQJ9M8

• Eγχειρίδιο Δασκάλου για όλες τις τάξεις: https://bit.ly/3gyEzmn

E-learning πλατφόρμα Safe Water Sports

Παράλληλα, ο Οργανισμός έχει δημιουργήσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα (e-learning), η οποία λειτουργεί ως συμπληρωματική/ανεξάρτητα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων,  με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 50 προτεινόμενες δραστηριότητες που συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος είναι διαθεματικές (πχ. καλλιτεχνικά, γλώσσα, κοινωνική αγωγή, γεωγραφία, φυσική, ξένη γλώσσα κ.λπ.) και μπορούν να υλοποιηθούν στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος, οποιαδήποτε χρονική στιγμή (όχι απαραίτητα κατά την έναρξη των σχολείων) κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, παράλληλα με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Κάντε click εδώ για να κατεβάσετε το φυλλάδιο του προγράμματος με τις προτεινόμενες δραστηριότητες.

Κάντε click εδώ για να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Safe Water Sports για Δημοτικά Σχολεία.

Τον Οκτώβριο κάθε ημερολογιακού έτους διοργανώνεται στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο των Θαλασσοφυλάκων στο οποίο συμμετέχουν 13 αποστολές, μια από κάθε Περιφέρεια της χώρας και μία αποστολή από κάθε περιοχή της Κύπρου. Η αποστολή της κάθε Περιφέρειας θα προέρχεται από το σχολείο εκείνο που υλοποίησε τις περισσότερες δραστηριότητες του προγράμματος την χρονιά που πέρασε και θα απαρτίζεται από τον Εθελοντή Εκπαιδευτικό που ήταν επικεφαλής της Ομάδας και τον αρχηγό της Ομάδας (μαθητή). Η διάρκεια του συνεδρίου είναι μια μέρα και σε αυτό παρουσιάζεται η δουλειά του σχολείου, γίνεται η αντίστοιχη βράβευση και ανταλλάσσονται γνώμες, εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές.

 
Ιδρυτικός Δωρητής εκπαιδευτικού προγράμματος: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος Safe Water Sports, κα. Ελίζα Καραμπετιάν-Νικοτιάν, στο 2108029428 ή στο infosafe@safewatersports.gr


Safe Water Sports:
Ο μη- κερδοσκοπικός Οργανισμός Safe Water Sports δραστηριοποιείται από το 2015 με βασικό στόχο την πρόληψη των πνιγμών και των θαλάσσιων ατυχημάτων. Οι δράσεις του Οργανισμού αποσκοπούν στην ενίσχυση της ασφάλειας στο υδάτινο περιβάλλον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...