Γενικές οδηγίες για την εκδήλωση της παραμονής του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν την εκδήλωση το πρωί της παραμονής της εορτής της 28ης Οκτωβρίου εν γένει. Συγκεκριμένες οδηγίες αποστέλλονται κάθε φορά με το αντίστοιχο για την παρέλαση έγγραφο της υπηρεσίας.

  • Την παραμονή της εορτής και ώρα 10:30 π.μ. πραγματοποιείται εκδήλωση απότισης φόρου τιμής στους ήρωες του 1940, στο Μνημείο της Ελευθερίας (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης) από αντιπροσωπείες φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών. Ώρα προσέλευσης των τμημάτων 10:15 π.μ.
  • Την Α/θμια Εκπ/ση εκπροσωπούν τέσσερα (4) Δημοτικά Σχολεία που έχουν ανακοινωθεί με τον σχετικό προγραμματισμό, και συμμετέχει και το Παιδαγωγικό Κέντρο «Μέριμνα».
  • Η κατάθεση του στεφάνου για την Α/θμια Εκπ/ση γίνεται από μαθητή ή μαθήτρια του Δ.Σ. που έχει οριστεί σχετικώς. Η δαπάνη προμήθειας του στεφάνου επιβαρύνει το σχολείο και ο/η κ. Διευθυντής/-ντρια του σχολείου θα πρέπει να μεριμνήσει για την έγκαιρη προμήθεια του. Στο στεφάνι θα αναγράφεται «Α/θμια Εκπ/ση Αχαΐας».
  • Τα σχολεία που παίρνουν μέρος συμμετέχουν με τον σημαιοφόρο του σχολείου, τους παραστάτες και με ένα (1) τμήμα από 4Χ8 = 32 (max.) μαθητές ή μαθήτριες ή μικτό. Οι σημαιοφόροι θα φέρουν τη σημαία του σχολείου τους.
  • Οι μαθητές θα πρέπει να φορούν λευκό πουκάμισο με μακριά μανίκια, μπλε παντελόνι τα αγόρια και μπλε φούστα τα κορίτσια καθώς και μαύρα παπούτσια (το δυνατόν όχι αθλητικά). Εναλλακτικά μπορούν να φορούν παραδοσιακές στολές που συνάδουν με την εορτή (π.χ. Ηπειρώτικη). Οι σημαιοφόροι φοράνε λευκά γάντια άσχετα από το αν επιλέξουν κλασσική ή παραδοσιακή ενδυμασία.
  • Οι κ.κ. Διευθυντές/-ντριες των σχολείων που παίρνουν μέρος στην εκδήλωση παρακαλούνται όπως φροντίσουν προσωπικά για την κόσμια εμφάνιση και ομοιόμορφη ενδυμασία των μαθητών/-τριών τους.
  • Μετά το τέλος της εκδήλωσης τα τμήματα θα αποχωρούν με τάξη και ευθύνη των συνοδών τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...